Area Salesmanager

De functie

Als Area Salesmanager voor Zuid-Nederland, België, Luxemburg, Verenigd Koninkrijk en Ierland ga je aan de slag met de verkoop van ons agrarische productportfolio, waaronder de zelfrijdende tracs, zodenbemesters, agrarische doorzaaimachines en snijfilters. Hiervoor ben je regelmatig in contact met onze bestaande dealers en waar nodig met onze eindgebruikers. Je ondersteunt de dealer in het bewerken van de markt en denkt mee in welke tools zij hiervoor nodig hebben. Dankzij jou verbindende vaardigheden ben je in staat om contact te leggen met nieuwe dealers en klanten. Doordat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in je werkgebied en de markt draag je zorg voor de juiste uitbreiding van het distributienetwerk voor Vredo. Je werkzaamheden zijn verder:

 • Opbouwen en beheren van ons dealer- en klantnetwerk;
 • Uitbrengen en opvolgen van offertes;
 • Maken van een marktbewerkingsplan voor het betreffende gebied en/of productgroep;
 • Signaleren van trends en ontwikkelingen op de markt, denkt hierin mee met Marketing en Productmanagement;
 • Waar nodig/mogelijk directe verkoop aan eindgebruikers;
 • Ondersteunen bij het geven van o.a. producttrainingen, demonstraties en het ophalen van klantervaringen.

Wat zoeken we?

Voor deze functie is Vredo op zoek naar een ervaren Area salesmanager met HBO werk-/denkniveau die met soortgelijke technische producten heeft gewerkt. Ervaring binnen de landbouwsector is een grote pré. Om succesvol te zijn ben je een echte teamplayer met uitstekende communicatieve vaardigheden en heb je het vertrouwen om ook zelfstandig te werken en beslissingen te nemen die in lijn liggen met het bedrijfsbeleid en de strategische richting van Vredo. Je rapporteert in deze functie aan de commercieel manager. Je herkent je verder in de volgende kenmerken:

 • Commercieel ingesteld: je weet een goede balans te vinden tussen wat de klant vraagt en wat we als organisatie kunnen bieden;
 • Je hebt ervaring met de opbouw van een dealernetwerk en het opstellen van een forecast;
 • Je hebt kennis van financieringsaanvragen en kunt met de klant meedenken in termen van total cost of ownership;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift van de Nederlandse en Engelse Taal. Beheersing van de Franse taal is een pré;
 • Je bent resultaatgericht;
 • Hoge mate van zelfstandigheid en flexibiliteit;
 • Je bent organisatorisch sterk en in staat om een goed overzicht te bewaken;
 • Het regelmatig reizen en verblijven is voor jou geen probleem;

Wat hebben we te bieden?

Vredo valt onder de CAO Metalektro. Hierdoor heb je onder meer recht hebt op 27 vakantie- en 13 ADV dagen bij een fulltime dienstverband en je bouwt pensioen op bij PME. Op basis van jouw kennis en ervaring zorgen we voor een gedegen arbeidsvoorwaardenpakket. We bieden jou o.a.:

 • Een uitdagende functie met veel afwisseling, verantwoordelijkheid en vrijheid;
 • Een functie binnen een organisatie die continu in ontwikkeling is en zich innovatief opstelt op internationale markten;
 • Een informele werksfeer met korte communicatielijnen;
 • Een marktconform salaris op basis van de inschaling binnen de CAO Metalektro, aangevuld met prestatiebeloning (d.m.v. deelname aan een provisieregeling);
 • Een comfortabele leaseauto met tankpas, creditcard, mobiele telefoon en laptop. Daarnaast is het mogelijk om je thuiswerkplek in te richten middels een bruikleenovereenkomst.

De organisatie

Vredo is een groeiende internationale organisatie waar 140 betrokken medewerkers werken aan ontwerp, productie, verkoop en service van hoogwaardige machines voor landbouw en groen. Vredo staat bekend om zijn geavanceerde machines variërend van zelfrijdende tracs tot de meest betrouwbare doorzaaimachines.

Binnen onze organisatie heerst een prettige, informele en collegiale sfeer. Respect, nuchterheid, betrokkenheid en praktisch denken in mogelijkheden zijn belangrijke waarden. Het bedrijf heeft een familiecultuur waarbij medewerkers open staan voor elkaar en samenwerking centraal staat. Iedereen draagt op zijn of haar eigen manier bij aan onze producten en diensten en daar zijn we trots op!

Solliciteer direct

Als je geïnteresseerd bent, nodigen we je graag uit om te solliciteren. Stuur je CV en motivatie naar HR@vredo.nl. Tip: je kunt deze het beste als PDF document toevoegen!
Als je eerst meer wilt weten, kun je bellen met Maaike van der Loop, HR Advisor (0488 411254), of mailen naar HR@vredo.nl.

De sollicitatieprocedure zal er als volgt uitzien: we zullen allereerst een kennismakingsgesprek plannen. Na de eerste kennismaking zullen er nog een aantal verdiepende gesprekken volgen met diverse collega’s om een zo goed mogelijk beeld te kunnen vormen van de organisatie en de uitdaging die we te bieden hebben.

Naam(Required)
Max. file size: 64 MB.
Max. file size: 64 MB.

Vragen over deze vacature?

Heb je vragen over deze vacature of wil je meer weten over Vredo? Neem dan contact op met onze HR-afdeling.

Contact HR Neem contact op over deze vacature